Fan overlever hjertestop under fodboldkamp Cadiz-Barcelona

I sidste weekend blev fodboldkampen Cadiz CF - FC Barcelona stoppet før tid. En fan på tribunen fik hjertestop. Cadiz-keeper Jeremias Ledesma reagerede straks og spurtede over banen med en hjertestarter til undsætning.

Ti minutter før kampens afslutning fik en supporter på tribunen et hjertestop.  Dette fandt sted bag Cadiz-keeperens mål.  Målmand Ledesma reagerede opmærksomt og spurtede ud til sidelinjen for at få fat  i hjertestarteren og kastede den derefter ind på tribunen. Passende hjælp var hurtigt på stedet for at hjælpe supporteren.

I løbet af den halvtreds minutters afbrydelse blev spillerne sendt til omklædningsrummene . På det tidspunkt var fodbold slet ikke vigtigt.

-Der fik vi at vide, at manden kunne dø, fortæller Xavi. "Vi var selvfølgelig meget bekymrede. Jeg forsøgte at holde spillerne fokuserede, men det var meget svært. Vi taler om et menneskeliv, og det er selvfølgelig meget vigtigere end en fodboldkamp.

Efter hændelsen oplyste formanden for Cadiz, at manden havde fået hjertestop, men blev genoplivet med succes ved hjælp af hjertestarteren. Supporteren blev transporteret til hospitalet i stabil tilstand.

En kombination af faktorer sikrede, at denne situation endte godt. Fodboldklubben Cadiz har udstyret deres stadion godt med de rigtige materialer, såsom hjertestartere også kaldet AED. Beredskabet var hurtigt på stedet, og selvfølgelig var spillernes og dommerens ageren meget vigtig.