Julestemning

Hver november måned er Tyskland vært for Medica i Düsseldorf. På grund af corona var der ingen Medica i 2020, og sidste år var der en light version, men i år var denne messe i live og kicking igen: Mere end 5.500 (!) udstillere og 123.000 besøgende fra 130 forskellige lande kunne mødes. på verdens største medicinske messe. Meget imponerende!

Også for Medisol er Medica en vigtig informationskilde og et kontaktøjeblik med AED-producenter hvert år. Et godt øjeblik til fysisk at møde hinanden igen og diskutere markedsudviklingen.

Nu tænker du måske: Hvad har sådan en messe at gøre med titlen på denne klumme? Nå, her er sagen:

Som du måske ved, er Medisols hovedmål at sikre, at alle inden 2030 har en AED til deres rådighed inden for seks minutter. Så det er ofte den historie, jeg fortæller, når jeg første gang møder en producent. At virksomheden startede fra mit arbejde som intensiv- og ambulancesygeplejerske og at virksomhedens mål er at redde så mange liv som muligt med hjertestartere.

Da jeg fortalte den samme historie til en ny producent, indså jeg, at ikke alle i vores branche har reddet menneskeliv som et motiv... Efter min historie og nogle udefinerede nonverbale rynker i panden på AED-producentens salgschef, fortalte han mig sit motiv: At tjene penge. Tjene en masse penge.

Wow. Jeg var målløs et kort øjeblik, men kom mig lige i tide til at undgå en smertefuld stilhed. I de 20 år, vores virksomhed har eksisteret, var det faktisk første gang, vores marked, som uanset hvordan man ser på det, handler om at redde liv, blev set på en så kold og kommerciel måde. Og ikke at glemme de imponerende historier om efterladte familiemedlemmer, som på første hånd oplevede, hvilken effekt et pludseligt hjertestop kan have.

Måske skal du have arbejdet i sundhedsvæsenet for at forstå det. Eller skal du selv have oplevet sådan noget helt tæt på. Men så længe der stadig er AED-producenter, hvis motivation er at "tjene penge", burde de måske fokusere på andre sektorer end sundhedsvæsenet. Når alt kommer til alt, der handler det virkelig om mennesker!

På vegne af hele Medisol-teamet ønsker vi dig en glædelig og frem for alt sund jul og sikkert nytår!