Kan en hjertestartere bruges flere gange?

En automatisk ekstern defibrillator (AED, også kendt som en defibrillator eller hjertestartere) er en livreddende enhed i tilfælde af pludseligt hjertestop. Korrekt brug af en hjertestartere kan redde liv! Men kan hjertestartere bruges flere gange? Det er et vigtigt spørgsmål, som vi besvarer i denne blogartikel.

Først forklarer vi dig kort, hvordan en hjertestartere fungerer. En hjertestartere kan detektere hjerte arytmier og om nødvendigt afgive et stød for at bringe hjertet tilbage til en normal rytme. Dette stød afgives via elektroder, som du anbringer på patientens brystkasse.

Kan hjertestarterelektroder bruges flere gange?

Men kan disse hjertestarterelektroder bruges flere gange? Nej, det er ikke muligt. hjertestarterelektroderne har en selvklæbende gel, der sikrer god vedhæftning til patientens hud. Efter brug mister elektroderne deres klæbeevne. Gelen tørrer ud, og der samler sig snavs og bakterier. Dette reducerer hjertestarterens evne til at udføre analyser og reducerer strømmens ledningsevne. Derfor bør du altid udskifte hjertestarterelektroderne efter brug, og når udløbsdatoen er overskredet. Følg hjertestarterproducentens anvisninger vedrørende vedligeholdelse og udskiftning af elektroder for at sikre, at din Hjertestarter (AED) altid er klar til brug i nødsituationer.

Skal hjertestarterbatterier udskiftes efter en udrykning?

Det kan være nødvendigt at udskifte hjertestarterens batteri eller batterier, når enheden har været i brug, især efter gentagne stød, da batterikapaciteten måske ikke længere er tilstrækkelig. hjertestarteren vil indikere under en selvtest, når batteri kapaciteten er for lav.

Kan du bruge en hjertestarter flere gange?

For at svare på spørgsmålet "Kan man bruge en hjertestarter flere gange?": Ja, en hjertestarter kan bruges flere gange, men det er meget vigtigt altid at udskifte elektroderne og om nødvendigt batterierne. Udskiftning af elektroder og batterier i tide kan redde liv, da en velholdt hjertestartere er en værdifuld hjælp til genoplivning.

Hjertestartere der kun kan bruges én gang

Der findes også en række hjertestartere til engangsbrug på markedet i dag. Disse apparater er kompakte, meget billigere og har ingen reservedele, men de holder ikke så længe (ca. 2 år) og skal smides væk efter brug. Medisol har i øjeblikket ikke disse hjertestartere i sit asssortiment (endnu), da vi er i tvivl om produktets holdbarhed samt de samlede ejeromkostninger for produktet. Visse producenter af disse engangs-hjertestartere opretter nogle gange programmer, hvor enheden kan gøres brugbar igen, men det er forbundet med ekstra omkostninger. Derfor kan prisen for en hjertestarter til engangsbrug årligt være højere end for de sædvanlige hjertestartere.

Alle hjertestartere i vores sortiment er egnet til flergangsbrug og vil holde i årevis.