Tag på ferie velforberedt: tænk på din sikkerhed!

Det er juni og næsten tid til sommerferien! Er forventningen allerede startet, og har du allerede pakket din kuffert? Så er der endnu en ting, du  ikke bør glemme: din egen og andre menneskers sikkerhed . Vær 100% forberedt på ferien med vores tips i denne blog.

Signaler at genkende 

En nødsituation er i et lille hjørne, selv når du nyder solen på din feriedestination.  Et hjertestop kan ske hvor som helst: derhjemme, på arbejdet og selvfølgelig også på ferie.

Hvordan genkender du et hjertestop? Ofte bliver personen bevidstløs inden for få sekunder, og personen trækker ikke længere vejret eller trækker ikke længere vejret normalt.  Nogen kan også se lidt grå ud.  Dette er de signaler, som du hurtigt kan genkende, og der skal handles med det samme! 

Hvad skal du gøre? 

Når du er sammen med en person, der har hjertestop, er det vigtigt at hjælpe så hurtigt som muligt.  Først og fremmest skal du kontrollere, om patienten  er ved bevidsthed. Hvis ikke, skal du ringe til nødnummeret med det samme.  Bemærk:  i de fleste lande i EU gælder 112 som alarmnummer , men er du uden for EU ? Så er det vigtigt at informere sig om landets nødnummer. Feks. Norge har 113.

Derefter begynder du HLR  ( Hjerte lunge redning). Har du aldrig gjort det før? Prøv at gøre det så godt som muligt, eller kontroller, om der er folk i nærheden , der kan hjælpe  (om nødvendigt sammen med dig). Det er vigtigt at starte HLR så hurtigt som muligt, fordi hvert sekund tæller!  Derudover øger brugen af en hjertestarter chancen for at overleve et hjertestop , så hvis der er en i nærheden,kan du instruere andre til at hente den . 

På denne måde er du virkelig forberedt 

Selvfølgelig håber du på en ubekymret ferie, men hvis der sker noget, er det under alle omstændigheder nyttigt at tage følgende ting i betragtning:

  • Gem alarmnummeret i dit ferieland på dit telefonnummer, så du altid kan ringe i tilfælde af en nødsituation;
  • Genoplivning inkluderer også mund-til-mund ventilation.   DefiSign Kiss of Life er ensimpel åndedrætsmaske, men er altid praktisk at have med dig;
  • Sørg for, at duhar kortet til din sygesikring med dig, så du ikke bliver udsat for ubehagelige overraskelser bagefter;
  • Hvis du virkelig vil være godt forberedt, så tag  et HLR-kursus på forhånd. På denne måde er du ikke kun af værdi i tilfælde af en nødsituation på ferie, men også når du er hjemme igen!