Hvordan forbedrer man sine HLR-færdigheder?

HLR står for hjerte-lunge-redning og bruges til at redde en persons liv, når en persons hjerte holder op med at slå eller vejrtrækningen ophører. Det er en kombination af brystkompressioner og kunstig ventilation (vejrtrækning). Når den udføres på den korrekte måde og startes med det samme, kan HLR øge en persons chance for overlevelse efter hjertestop.

Og derfor er HLR en vigtig handling inden for overlevelseskæden. Overlevelseskæden refererer til en række handlinger, der, hvis de udføres korrekt, reducerer dødeligheden forbundet med pludseligt hjertestop.

Lyser vejen til kvalitets-HLR

Vi ved, at den korrekte kompressionsdybde skal være mellem 5 og 6 cm, men undersøgelser har vist, at det nogle gange er svært at opnå. Afhængigt af patientens bryst kan det faktiske tryk variere fra 10 til 55 kg.

Så kvalitets-HLR er en udfordring, hvor du skal overveje flere faktorer:

  • Kan vi mærke en tilstrækkelig kompressionsdybde?
  • Er kompressionshastigheden konsistent mellem 100 og 120 pr. minut?
  • Er der spildt tid mellem kompressionerne?

For at besvare ovenstående spørgsmål er god HLR-feedback afgørende. Først da vil du vide, om du er i stand til at udføre kvalitets-HLR.

Visualisering af virkningerne af korrekt HLR

Takket være Braydens teknologi er det muligt at arbejde hen imod kvalitets-HLR. Brayden er et af de mest kendte mærker for HLR-dukker. Og er også godkendt af professionelle, herunder læger. Brayden genoplivningsdukken er unik på grund af feedback ved hjælp af en klikker og hvid eller rød LED-belysning. Visualisering af effekten af ​​HLR sikrer:

  • Opbygger tillid
  • Fremmer forståelse
  • Hjælper med at fastholde viden

Brayden-lys og hvad de betyder...

Dukkens indikatorlys svarer til HLR-ydeevne, der giver øjeblikkelig feedback, hvilket giver mulighed for øjeblikkelig korrektion og øvelse af korrekte HLR-teknikker.

”Lyseffekterne viser sandsynligheden af tilstrækkelig blodgennemstrømning i hjernen. Det er en ny og effektiv stimulans til at forbedre kvaliteten af kompressioner.”

- Prof. Douglas Chamberlain

Korrekt teknik
Kompressionsdybde for overfladiske
Kompressioner for langsomme
Kompressioner for hurtige