En hjertestarter i bilen: En livsreddende rejsekammerat

En nødsituation opstår altid uventet og kan ske overalt, også hvis du er ude at køre. Ved et hjertestop mens du er på farten er en hjertestarter (AED) det mest værdifulde apparat du kan have i bilen. I denne blog fortæller vi dig om alle fordelene ved at have en hjertestarter i bilen og hvilke hjertestartere egner sig bedst på farten. En hjertestarter i bilen er et klogt valg for alle som går op i deres egen og andres sikkerhed. 

Hurtigere genoplivning med en hjertestarter i bilen

En af de største fordele ved at have en hjertestarter i bagagerummet er muligheden for hutigt at kunne træde til i tilfælde af et hjertestop, f.eks hvis en i bilen eller i omgivelserne har brug for hjælp. Forskning har bekræftet at chancen for overlevelse forøges betydeligt hvis en hjertestarter kommer i brug inden for 6 minutter efter et hjertestop. Chancen for en succesfuld genoplivning bliver større, hvilket formindsker risikoen for varige hjerneskader. Vidste du at de fleste hjertestop sker uden for hospitalet? Ved at have en hjertestarter i bilen hjælper du til med at sørge for at en hjertestarter er til rådighed indenfor de kritiske 6 minutter. 

Tag socialt ansvar med en hjertestarter i bilen

Uanset om du skal på en længere rejse, på en kort tur, til og fra arbejdet, eller er professionel vognmand på et eller andet niveau, så kan du altid træde til med en hjertestarter i bilen og tilbyde livsreddende hjælp.

I en nødsituation vil du kunne redde liv, selvom det ikke har direkte indflydelse på dig eller dine nærmeste. Ved at tage en hjertestarter med i bilen skaber du mere sikre omgivelser for alle og enhver.

Hvilken hjertestarter egner sig i bilen

Vi anbefaler en hjertestarter der er kompakt, letvægt og nem at bære når du skal vælge en hjertestarter til bilen. Gå efter en hjertestarter som ikke fylder for meget i bagagerummet. Den perfekte hjertestarter i en bil kunne f.eks være DefiSign Pocket Plus, Mindray Beneheart eller Philips HeartStart FRx .

Dette skal du være opmærksom på ved en hjertestarter til bilen

Hvis du vil opbevare og transportere en hjertestarter i bilen så er der et par vigtige punkter man skal være opmærksom på, som for eksempel: 

  1. Beskyt hjertestarteren: Sørg for at opbevare hjertestarteren i en robust og beskyttende bæretaske så den ikk får skader. 
  2. Temperaturen i bilen: Det er vigtigt at hjertestarteren kan modstå frost, hvis den opbevares i en parkeret bil i frostgrader. En hjertestarter har heller ikke godt af at ligge en hel dag i brandvarm bil om sommeren. Da vil vi anbefale at opbevare hjertestarteren midlertidigt et andet sted.
  3. Kontroller batterier og elektroder regelmæssigt: Hjertestarterens batterier og elektroder har en bestemt udløbsdato. Tjek regelmæssigt batteriets status og elektrodernes holdbarhed. Udskift disse i tide så din hjertestarter altid er klar til brug. 
  4. Vedligeholdelse og service: Ligesom alle andre elektroniske apparater har en hjertestarter også brug for vedligeholdelse. Vil du helst overdrage ansvaret for at din hjertestarter altid er klar til brug så anbefaler vi en af vores serviceaftaler.