Hvilke krav skal en hjertestarter til nabolaget opfylde?

Flere og flere nabolag køber i fællesskab en hjertestarter til området. Det er naturligvis en positiv udvikling, som vi varmt anbefaler . Men når du køber en hjertestarter til fælles brug vigtigt at tage et par krav i betragtning, så man er sikker på at vælge den rette løsning. Alle hjertestartere redder liv, men ved at vælge en model med passende specifikationer til jeres situation, kan man spare dyrebare minutter i en nødsituation.
Når du køber en hjertestarter til nabolaget, bør du tage højde for følgende punkter:
1. Vejrbestandigt design
En nabolags-hjertestarter placeres ofte udenfor i et vægskab. Det er derfor afgørende, at enheden en kan modstå forskellige vejrforhold. Vær opmærksom på IP-klassificeringen (f.eks. IP55 eller højere), som indikerer, at enheden er beskyttet mod støv og vand.
2. Brugervenlighed
Hjertestarteren skal være nem at betjene, selv for personer uden medicinsk baggrund. Klare stemmevejledninger og visuelle instruktioner er et must. Heldigvis har alle moderne hjertestartere i dag disse funktioner. Overvej desuden at købe en fuldautomatisk hjertestarter - disse modeller afgiver selv et stød når det er nødvændigt. Uerfarne brugere tøver ofte med at trykke på stødknappen på en halv-automatisk enhed og det koster værdifuld tid under en genoplivning.
3. Muligheder for genoplivning af børn
I områder , hvor børn bor eller leger, er det en fordel ,at hjertestarteren er velegnet til brug på børn. Nogle hjertestartere har en særlig børneknap,som for eksempel Mindray AED. Nogle andre enheder kræver separate børneelektroder eller en særlig nøgle.
4. Udgifter til vedligeholdelse
Elektroder og batterier bør have en lang levetid for holde vedligeholdelsen og udgifterne nede, Især fordi nabolag har mindre økonomiske ressourcer. Vælg derfor en model med elektroder, der f.eks. holder 2-5 år, og et batteri, der holder mindst 4 år. Glem ikke at tegne en serviceaftale , så du kan være sikker på, at din hjertestarter er opdateret med den nyeste software og altid er udstyret holdbare elektroder eller et batteri i tide.
5. Tydelig synlighed og tilgængelighed
En hjertestarter til nabolaget skal være let tilgængelig. Placer den på et godt oplyst, centralt sted med et tydeligt AED-logo. Et opvarmet udendørsskab sikrer, hjertestarteren bliver sikkert opbevaret aktiv selv i kolde perioder. Skabet skal helst placers i skygge.
En hjertestarter til nabolaget skal være robust, brugervenlig og meget synlig. Ved at vælge en model, der opfylder ovenstående krav, sikrer du, at dit nabolag er klar til at redde liv, når det virkelig gælder.
På vores side "Hjertestarter til boligkvarter" finder du en komplet oversigt over hjertestartere, der har de rigtige specifikationer til Fælles brug. Vil du have råd om, hvilken hjertestarter der passer til dit nabolag? Så kontakt os!