Hjertestarter med på tur

Hvis der er noget vi har lært af den sidste Covid 19 periode er, at når alt er lukket, kan vi stadig komme ud at gå. Hashtagget #Danmarkgårsammen, var et kæmpe hit i denne periode. Flere og flere har fået øjnene op for at mødes udendørs og gå en tur sammen. De fleste har taget denne aktivitet til sig, og vandreweekender og -ferier er bliver mere og mere populære.

En hjertestarter med på tur

Hvad med hjertesikkerheden på disse ture? Hvad sker der hvis en person falder om ved et hjertesvigt? Det kan ske overalt. Måske er der langt til hjælp eller måske kan ambulancen ikke nå ud i tide? I tilfælde af hjertestop er det livsnødvendigt at påbegynde HLR (hjerte-lunge-redning) og tilslutte en hjertestarter (også kaldet en AED) til patienten inden for 6 minutter. Efter 6 minutter er chancen for overlevelse meget lav.

Den veludstyrede vandreprof, tager en førstehjælpskasse med på tur - hvorfor ikke også en hjertestarter? Alle kan bruge en hjertestarter og alle kan redde liv. Flere og flere lærer hvordan man integrerer HLR i sine førstehjælp skills.

Til vandreturen anbefaler vi en af de mindste hjertestartere i verden af schweizisk præcision. Schiller Fred EasyPort vejer kun 450 gram, og er ca. 13cm x 13 cm x 3,5 cm i størrelse. Den passer lige ned i rygsækken til næste tur! Den er også velegnet til professionelle busrejser, guidede tours, spejdere og andre udflugter.

Få rådgivning omkring hjertestartere

Planlægger du at købe en hjertestarter til maritim, eller orienterer du dig stadig? Læs mere om hjertestarterne nedenfor eller kontakt os for personlig rådgivning. Vores mærke-uafhængige udvalg gør os unikt i stand til at skræddersy et tilbud til dig. Ring på +45 89 88 82 25 eller send en e-mail til [email protected].

varer
Faldende orden
Vis som
Liste Gitter
pr. side

Ofte stillede spørgsmål omkring hjertestartere til turen


Hvem kan og må bruge en hjertestarter?

Alle må bruge en hjertestarter, du behøver ikke at have fulgt et førstehjælpskursus. Derudover er hjertestartere i dag meget nemme at bruge. De er blevet udviklet med særlig henblik på at være så simple i brug som muligt. De har få knapper, tydelig tale og billeder, der fortæller præcis hvad du skal foretage dig. Tryk på start knappen og du er i gang med at redde liv!

Hvad koster en hjertestarter?

En hjertestarter har udover anskaffelseskosten også omkostninger forbundet med udskiftning af elektroder og batterier. Elektroder har en udløbsdato i forbindelse med den klæbende gel, der gør at elektroden sidder fast på patientens bryst, kan tørre ud over tid. Elektroder holder i ca. 2 år. Batteriet holder i ca. 5 år. En hjertestarter har en levetid på ca. 10 år. I en 10-års periode skal du altså udskifte elektroder omkring 5 gange og batteriet 2 gange. Hvis hjertestarteren har været i brug i en nødsituation er udskiftning af elektroder gratis – det er gratis at redde liv i Danmark!

Hvad skal jeg være opmærksom på omkring min hjertestarter?

Når du har modtaget din hjertestarter, er det en god idé at gøre dig selv og dine rejsekammerater godt bekendte med den. Læs manualen og lær hvordan du ser status på AED’en og udløbsdato på elektroderne. Hjertestarteren vil regelmæssigt udføre selvtests, men du skal også selv holde øje med den. Tjek den for eksempel et par uger inden, du skal på tur, så du har tid til at bestille og udskifte reservedele, hvis nødvendigt.

Hvordan vedligeholder jeg min hjertestarter til tur?

I Danmark er det ejerens eget ansvar, at sørge for at hjertestarteren virker. Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge at købe en serviceaftale. Du kan se vores udvalg af serviceaftaler under Hjertestarter Service. For eksempel bliver AED’en årligt kontrolleret og testet, og/eller reservedelene bliver udskiftet til tiden.