Forskelle på Hjertestartere: Hastigheden på de talte instruktioner

Der bliver gjort meget for at finde forskelle på hjertestartere. Hvilken hjertestarter redder for eksempel flest liv? Det er praktisk taget umuligt at dokumentere, da hver enkelt genoplivning er unik. Alle patienter er forskellige, og tidspunktet for, hvornår hjertestarteren er til disposition er heller ikke den samme. Alle hjerterstartere gør i princippet det samme. De analyserer alle sammen hjerterytmen og giver alle et livreddende stød, når stødbar rytme identificeres. Men der er nogle forskelle.

For eksempel:

    Hvor praktisk er hjertestarteren indrettet? Brugervenligheden er forskellig fra hjertestarter til hjertestarter og for målgruppe til målgruppe.
  • Nogle hjertestartere udfører en udvidet selvtest, mens andre holder dette på et mere simpelt niveau.
  • Dette kan influere driftsikkerheden.
  • Ekstra hjælpemidler; for eksempel i form af en skærm, flersprogethed, børneelektroder osv.
  • Kvalitetsforskelle i materialevalg og kvalitetsmærker
  • Den måde hvorpå fabrikanten fortolker ERCs protokol (Eurppean Resuscitation Council)

I forhold til det sidste punkt angående fortolkning af protokollen, er der endelig foretaget kvalitative undersøgelser, der beviser, at den tid, som hjertestarteren skal bruge på at give talte anvisninger, kan føre til at påbegyndelsens af den nødvendige hjertemassage og den kunstige åndedræt udsættes. Og her er der betydelige forskelle på hjertestarterne; nogle gange er instruktionerne mere summariske, hvilket sparer tid. Hjerterstartere, der kvalificeres som dem med mest understøttelse og hjælp, har oftest den mest udbredte taleanvisning og risikerer derfor at forsinke indsatsen.
Desværre er ikke alle gangbare hjertestartere med i undersøgelsen, hvorfor AEDbutikken ikke kan foretage en uafhængig kvalitetsammenligning for dig. I undersøgelse er det dog kommet frem, at nogle af de førende mærker slet ikke scorer helt så højt som deres reklamekampagner lover.

Hvad betyder det for dig?

På baggrund af undersøgelsen står det klart, at det under alle omstændigheder er godt at være forberedt: Når du via dit førstehjælpskursus har lært og ved, hvad du skal gøre, kan du handle direkte. Du behøver ikke at vente på, at stemmen i alle detaljer har forklaret dig, hvor og hvordan du skal placere dine hænder ved hjertemassagen, når du allerede har lært det. At påbegynde genoplivningen med det samme sikrer kostbare sekunder, og hjertestarteren tilpasser sig dit tempo helt af sig selv. Hvis du derimod ikke ved, hvad der skal ske, så er den ekstra talte hjælp naturligvis velkommen og du kan lytte til instrukserne, før du handler.

Se og sammenlign hjertestartere. I vores udvalg prøver vi på at gøre sammenligningen af vore hjertestartere så nem som muligt. På den måde håber vi, at du finder den hjertestarter, der passer bedst til dit behov. Vi har et bredt udvalg af mærker og valget er dit. Leder du forgæves på vores hjemmeside, så ring os meget gerne op, og vi hjælper dig med at finde svar på dine eventuelle spørgsmål.