En hjertestarters levetid

Vi får ofte spørgsmål som: ”Hvor lang en levetid har en hjertestarter?” eller ”Hvor længe holder en hjertestarter?”. Det kan du altsammen blive klogere på her. 

Hvor lang er levetiden på en hjertestarter? Vores kvalificerede bud er 10 år!

Den virkelige levetid på en hjertestarter er afhængig af forskellige faktorer, som blandt andet: 

  • Mærke og type hjertestarter
  • Hvordan hjertestarteren opbevares – Støv og fugtindtrængning, og temperaturudsving kan have en negativ indflydelse på elektronikken i en hjertestarter
  • Hvor ofte hjertestarteren har været i brug – Hjertestarteren bruger virkelig meget energi på at afgive stød. En hjertestarter har et udskifteligt batteri men også et internt batteri. Det interne batteri kan ikke udskiftes, og på et tidspunkt vil energikapaciteten i dette batteri reduceres. 
  • Om og hvor ofte hjertestarteren er blevet vedligeholdt.

Hos Medisol håndterer vi et principe at en hjertestarter som også har en serviceaftale og som er ældre en 10 år gammel ikke bliver udstyret med en inspektionssticker. På denne måde vil vi forekomme en falsk følelse af sikkerhed. Spørger du os derfor om hvor længe en hjertestarter holder, så er vores svar 10 år!  

Hjertestarteren har aldrig været i brug. Skal den stadig udskiftes?

Vores råd om at udskifte en hjertestarter efter 10 år gælder også for hjertestartere der aldrig har været i brug. Det er på grund af den tekniske levetid. 

Teknisk levetid på en hjertestarter

De fleste fabrikanter og distributører er enige om anbefalingen at en hjertestarter holder ca. i 10 år. Ligesom andet elektronik eller hårde hvidevarer har en hjertestarter også en teknisk levetid. Det er ikke en fast dato men ved en hjertestarter en anbefaling for at forekomme at en hjertestarter i tilfælde af nød ikke er funktionsdygtig. Denne levetid er længere end alle officielle garanti perioder og er baseret på mange års erfaring og hvordan korrosionen virker (dette opstår internt og kan ikke ses med det blotte øje). 

En hjertestarter står standby 24/7, og selvom den aldrig bliver brugt, så bruger den sin interne hukommelse ved daglige og ugentlige selvtjek. Kondensatorerne der genererer joule vil blive slidt, hvilket reducerer stødkraften. 

Hvad hvis min hjertestarter har været i brug?

 En hjertestarter kan i princippet bruges uendeligt mange gange. Dog er det meget vigtigt at udskifte batterier og elektroder efter hvert brug. Derudover har batterier og elektroder en vis holdbarhed, og det er vigtigt at udskifte dem i tide, så du med garanti har en pålidelig hjertestarter. 

Hvor lang er garantien på min hjertestarter?

Fabriksgarantien på hjertestartere varierer utroligt meget fra mærke til mærke. De fleste hjertestartere har en fabriksgaranti på mellem 4 og 7 år. Kvalitet og sikkerhed er noget vi lægger stor vægt på hos Medisol, derfor udvider vi altid garantien på alle hjertestartere købt hos os til 10 år uanset mærke eller type! Denne garanti gik i kraft d. 1/7-2020. Alle hjertestartere som er anskaffet efter denne dato falder under denne garanti. 

Er din hjertestarter næsten 10 år gammel, så gør brug af vores bytterabat

Du vil naturligvis gerne være forsikret en funktionsdygtig hjertestarter. Vær derfor opmærksom på hjertestarterens levetid. Er din hjertestarter næsten 10 år gammel? Så er vores bytterabat højst sandsynligt interessant for dig. Hos Medisol får du nemlig rabat hvis du indleverer dit gamle apparat. Vi sørger for at din gamle hjertestarter afhentes og vi skiller os af med den på en miljøvenlig måde. Du modtager samtidig et uforpligtende tilbud med god rabat på en hjertestarter af samme mærke eller måske en hjertestarter der passer bedre til dine behov. 

Har du brug for rådgivning eller har du brug for hjælp til at træffe det rigtige valg? Vores hjertestarter eksperter står klar til at hjælpe!

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud