❤ 20 års erfaring ❤ Mere end 50.000 leverede hjertestartere ❤ Vores kunder giver os 9,7
Når du bestiller hjertestarter-artikler i AEDbutikken, medfølger en gratis Hjertestarter checkliste. På forsiden af checklisten finder du en oversigt over ugentlige kontrolpunkter. På bagsiden kan du med en vandfast pen notere din hjertestarters data og oplysninger. Har du tidligere købt en hjertestarter hos os, så kan du få en gratis checkliste ved at kontakte os.
Hjertestarter kontrolpunkter forklaring: Alle hjertestartere har elektroder, hvor holdbarheden udløber, og batterier, som kan blive flade. For at være sikker på, at din hjertestarter altid er klar til brug, skal følgende punkter kontroleres hver uge:
Er dine elektroder stadig indenfor gældende holdbarhed? Holdbarhedsdatoen kan du finde på elektrodernes indpakning. Gamle elektroder leder dårligere, hvilket fører til risiko for, at det livreddende stød ikke kan gives. Gode elektroder er altafgørende på enhver hjertestarter
Er elektrodernes indpakning hel og ubeskadiget? Huller i eller en åben indpakning kan føre til, at den gele, der leder strømmen udtørrer.
Har du tænkt på eller allerede anskaffet børneelektroder? Hold også godt øje med holdbarheden på disse elektroder. Ofte er der en kortere holdbarhed på elektroder til børn end på elektroder til voksne.
Viser statusindikatoren ”OK”? Alle hjertestartere udfører en selvtest for at kontrollere apparatets status. Blinker kontrollampen grønt eller vises der et grønt hak? Så er selvtesten foretaget med succes og AED'en funktionsdygtig.
Er der et komplet Rescue Kit tilstede? Et Rescue Kit indeholder alle vigtige dele, som der er brug for i forbindelse med en genoplivning. Et Rescue Kit indeholder en saks, en skraber, desinfektionsmateriale, en maske til kunstigt åndedræt og handsker
Hjertestarterens serienummer finder du på bagsiden af apparatet. Her finder du også mærke og type noteret.
Holdbarhedsdata på elektroder og batterier kan du notere på checklisten flere gange. Holdbarheden på elektrodesættet står noteret på selve sættet. Holdbarheden på batteriet findes som regel ikke på selve batteriet. For det meste står her en produktionsdato eller en sidste-dato-for-anvendelse. Selve holdbarhedstiden på batterier starter, når det tages i brug. Hvor lang tid batteriet herefter holder, afhænger af mærke og type på batteri og AED.
Se herunder hvordan du bestemmer hvilken holdbarhedsdato du bør notere:
Der hvor du ser et hak, kan du finde datoen, du noterer på checklisten. Ved et kryds, er du nødt til selv at udregne holdbarhedsdatoen.
Cardiac Science Powerheart
Cardiac Science's batteri holder normalt 5 år efter, at det er monteret i hjertestarteren. Du har 4 års garanti uden betingelser på dette batteri.
Det gule batteri med typenummer DCF-210 holder ca. 7 år. Pas på – Der er 5-års batterier i omløb. I det gule batteri indsættes en 9V Lithium blok. Det er på den selvtesten foretages. Denne 9V blok holder ca. 1 år.
Heartsine Samaritan
General Electric Responder
GE Responder batteriet holder ca. 5 år i hjertestarteren. Du har 4 års garanti uden betingelser på dette batteri.
Batterierne til Lifepak 500 og Lifepak 1000 holder ca. 5 år, når de er sat i hjertestarteren.
Batterierne til Philips modellerne HS1 og FRx holder normalt 4 år efter at være sat i hjertestarteren.
Batterier til Zoll AED Plus holder ca. 5 år indsat i hjertestarteren.