Hvor køber man en hjertestarter?

Har du besluttet dig at købe en hjertestarter for at gøre dit hus, firma eller værested hjertesikkert, men er lidt i tvivl om, hvor man køber en hjertestarter? Så læs med her.

Der er mange forskellige firmaer, der sælger hjertestartere i Danmark. Det er helt op til dig selv at vælge, hvor du vil købe din hjertestarter. Det kan du vælge ud fra pris, produkt, leveringstid eller noget helt andet. Det kan dog være en god idé først at undersøge, hvor nemt det er at komme i kontakt med kundeservice, hvis der skulle opstå spørgsmål eller fejl ved hjertestarteren.

En pålidelig virksomhed

Der kan opstå fejl eller mangler ved en hjertestarter, for eksempel når der skal udskiftes batteri og elektroder. Derfor er det godt at være tryg ved at kunne ringe eller skrive til den virksomhed, der har solgt hjertestarteren. Undersøg hvor nemt det er, at komme i kontakt med kundeservice. De fleste pålidelige virksomheder står klar til at besvare alle dine spørgsmål eller bekymringer også forud for et indkøb.

Medlem af Brancheforeningen For Hjertestartere

En anden måde at du kan finde en pålidelig sælger af hjertestartere på, er at vælge et firma, der er medlem af Brancheforeningen For Hjertestartere. Du kan se en liste over alle medlemmer her.

Medisol’s AEDButikken er medlem af Brancheforeningen For Hjertestartere og vi står altid klar til at svare på spørgsmål og hjælpe dig med eventuelle bekymringer. Hos Medisol får du altid 10 års garanti, når du køber en hjertestarter.

Derudover er Medisol ISO 13485 certificeret! Hvilket er et international anerkendt mærke, der viser at vi holder os inden for krav og regler for at omgås medicinsk udstyr både over for industrien og kunderne.

Mere information

Vil du vide mere om vores hjertestartere, så kontakt os for personlig rådgivning. Vores mærke-uafhængige udvalg gør os unikt i stand til at skræddersy et tilbud til dig. Ring på +45 89 88 82 25 eller send en e-mail til [email protected].

Hvor skal hjertestarteren hænge?

Har du købt en hjertestarter eller overvejer du at gøre det, men er i tvivl om, hvor hjertestarteren skal opbevares? Så læs mere her.

Hos AEDButikken anbefaler vi – ligesom Trygfonden – at man hænger sin hjertestarter i et ulåst udendørsskab udenfor. På den måde kan vi gøre vores hjertestartere tilgængelige for så mange mennesker som mulig og redde endnu flere liv.

Vælg et udendørsskab

Et udendørsskab sørger for at hjertestarteren bliver opbevaret ved en optimal temperatur. Det køler hjertestarteren ned, når det er varmt og varmer den op, når det er koldt. Når temperaturen bliver tilpasset på denne måde, holder hjertestarteren, elektroder og batterier sig brugbare i længst tid. Ved ukorrekt opbevaring kan man pludselig stå med en hjertestarter, der ikke virker.

Hvor skal hjertestarterskabet hænge?

Et udendørs hjertestarterskab skal tilsluttes strøm, så det kan give lys, varme og ventilere korrekt. Derudover er det bedste sted for skabet, uden for solens direkte stråler, da det kan have stor indflydelse på temperaturen og strømforbruget.

Find et godt og synligt sted, med god adgang for forbipasserende. Du kan også vælge at hænge skiltning op, så der gøres opmærksom på hjertestarteren.

Hvor kan man finde den nærmeste hjertestarter?

Hjertestartere skal tilmeldes manuelt til Trygfondens hjertestarterkort. Her kan du finde hjertestarterne i dit område og eventuelt se om der mangler nogen tæt ved dig. Når du har købt en hjertestarter, anbefaler vi hos AEDButikken at du tilmelder din hjertestarter til hjertestarternetværket hos Trygfonden. Derved gøres din hjertestarter findbar og kan tages i brug af frivillige hjerteløbere, når der ringes til 1-1-2.

6 minutter redder liv

De første 6 minutter efter et hjertestop er begyndt er livsvigtige. Des hurtigere hjerte-lunge-redning (HLR) påbegyndes og en hjertestarter tilsluttes patienten, des større overlevelseschance har de. Efter 6 minutter er chancen for overlevelse meget lav. Derfor er det vores mål hos AEDButikken at der overalt i Europa er adgang til en hjertestarter inden for 6 minutter. Undersøg hvor din nærmeste hjertestarter befinder sig. Er den længere end 6 minutter væk, kan det være en god idé at overveje at anskaffe en hjertestarter til dit område.