Udlæsning af data

På mange hjertestartere har du mulighed for at udlæse de data, der bliver dannet i forbindelse med brug af hjertestarteren. Dataene kan komme patienten til gavn i den videre behandling. Endvidere kan dataene også bruges til evaluering af førstehjælperens behandling.

Ved udlæsning af data fra eller opdatering af en AED er det nødvendigt, at AED'en kan kommunikere med en computer. AEDbutikken kan fortælle dig, hvilke kommunikationsmuligheder, der forefindes, og hvad du selv kan gøre. Hos Medisol Service Center kan vi altid udlæse din AED for dig og kontrollere versionen på din software. Opdateringer afhænger hvad der måtte være til rådighed.

Markedet opdateres jævnligt og hvilke forandringer AED'er må undergå for at kunne følge protokollen for den mest optimale livredning. Enkle metoder, hvorpå de nutidige udlæsnings- og opdateringsmuligheder foretages, giver en indikation på hos hvilke mærker, du finder de mest enkle og prisbillige udlæsning- og opdateringsmuligheder også i fremtiden.

Zoll:
Brug denne quickguide til at udlæse data fra ZOLL AED Plus hjertestarteren.

Cardiac Science:
Alle hjertestartere fra Cardiac Science kan kobles til en computer ved brug af et kabel, hvorved den interne hukommelse kan af- og udlæses. Kablet og softwaren er inkluderet på nye hjertestartere. Du kan derfor helt selv udlæse din AED's data. På de nye Cardiac Science hjertestartere er det også muligt at justere diverse indstillinger, herunder stødprotokollen. Det kan derfor ikke udelukkes at opdateringen af AED'en også kan foretages på samme måde. Spørgsmålet er naturligvis bare, hvorvidt en opdatering sikkert og uden omkostninger vil blive stillet til rådighed af fabrikanten.

Defibtech: 
Defibtech hjertestartere kan af- og udlæses ved hælp af det ekstra tilhørende SD-kort. Software kan fås gratis til nogle modeller. Tidligere er software opdateringer med diverse korrektioner ganske enkelt blevet stillet til rådighed for alle ejere med udskiftning af SD-kortet.

Heartsine:
Med et kabel som anskaffes som ekstra udstyr kan hjertestartere fra Heartsine af- og udlæses. Tilhørende software kan downloades gratis fra internettet. Tidligere er hjertestartere fra Heartsine på samme måde udstyret med nye softwareversioner. Ved tidligere softwarekorrektioner har alle ejere fået en softwarepakke samt kabel tilsendt.

Life-Point:
Life-Point-AED'en er særdeles enkel at justere. Det påkrævede kabel medfølger ikke alene, det er også yderst enkel at anskaffe, da det drejer sig om den yderst almindelige mini-USB til USB tilslutning. Alle kan finde ud af at justere AED'en, så det må forventes at også en softwareopdatering vil være yderst enkel at udføre.

Philips:
Philips' hjertestartere kan af- og udlæses af brugeren selv, men en opdatering er mere kompliceret. Der etablere en infrarød forbindelse til hjertestartere. Hertil skal du bruge in irDA port. Sofwaren kan downloades gratis. Philips har tidligere foretaget en stor ombytningskampagne for at få udskiftet og fjernet hjertestartere med en forældet protokol fra markedet of få dem erstattet med nyere versioner.

Har du en hjertestarter i et andet mærke eller ønsker du information om tilgængelig software eller reservedele? Henvend dig trygt til AEDbutikkens kundeservice.